Η Κοινωνική Πολιτική

Μέσα στο 2011, έγινε κατανοητό από το σύνολο του Ελληνικού λαού, η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ πολιτική που ασκεί η Ελλήνων Πολιτεία. Οι θέσεις, οι δεσμεύσεις και το πρόγραμμα της ΕΛ.ΠΟΛ., έγιναν αντικείμενο συζήτησης στα «παραδοσιακά μεγάλα» κόμματα αλλά και αντικείμενο «κλοπής» και οικειοποίησης από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Αυτό από την μία μας τιμά, αλλά από την άλλη μας θλίβει. Μας θλίβει το γεγονός ότι τα «φοβερά» και πολυσυζητημένα «επιτελεία» των κομμάτων της Βουλής που υποτίθεται ότι ασκούν κυβερνητικό έργο ή κυβερνητικό έλεγχο… είναι ΑΝΙΚΑΝΑ να σκεφτούν το κοινό όφελος. Η πολιτική γραμμή της ΕΛ.ΠΟΛ. ωστόσο, δεν αποτελεί ΜΟΝΟ δέσμευση απέναντι στον Ελληνικό λαό, αλλά και απόδειξη της ανικανότητας των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Μια ανικανότητα που δεν πηγάζει τόσο από το είδος της πολιτικής που ακολουθούν, αλλά και από εκείνους που τους έδωσαν τις οδηγίες (βλ. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παγκόσμια Τράπεζα, κ.ο.κ.). Εν ολίγοις, όταν5 παρατάξεις καθοδηγούνται από το ίδιο κέντρο, δεν μπορούν παρά να χαράξουν στρατηγικές και πολιτικές του κέντρου που εξυπηρετούν. Ακόμη και η Δημοκρατική Αριστερά, έδειξε το πρόσωπό της καλώντας στο πρώτο της Συνέδριο τον Γιωργάκη – Τζέφρυ Παπανδρέου – Μινέϊκο. Το ένα χέρι… νίβει τ’ άλλο. Μάθαμε τουλάχιστον ποιο είναι το νέο παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ. Φυσικά, σε αυτό το κλίμα, δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει φιλολαϊκή Κοινωνική Πολιτική. Εδώ χρειάζεται ένας άλλος φορέας, που ΔΕΝ εξαρτάται από το κέντρο επιρροής που εξαρτώναται ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗ.ΣΥ. και Δημοκρατική Αριστερά. ΕΔΩ παρεμβαίνει η ΕΛ.ΠΟΛ. ΜΟΝΟ ένας φορέας που προσπαθεί να ενώσει τους Έλληνες ΜΠΟΡΕΙ να σκεφτεί την Κοινωνική Πολιτική και να την κάνει πράξη. Για τούτο, δίνουμε στην κοινή γνώμη, μέρος της Κοινωνικής μας Πολιτικής σε όλα τα επίπεδα. Ένα μικρό δείγμα. Τα περισσότερα, θα δημοσιευθούν στο προεκλογικό εγχειρίδιο του φορέα, προκειμένου να καταλάβει πλέον ακόμη περισσότερο ο Ελληνικός λαός το τρισάθλιο παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες του εκείνοι που μέχρι τώρα ψήφιζε.
Βασική αρχή της Κοινωνικής μας Πολιτικής, είναι: ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στον Έλληνα και την Ελληνίδα, ΧΩΡΙΣ οικονομικές ζημίες από το Κράτος. Οι λύσεις είναι απλές:
  1. Μείωση των φόρων για τους Αγρότες.
  2. Επίταξη από το Κράτος μέρους των βιομηχανιών παρασκευής και συσκευασίας ειδών πρώτης ανάγκης (γαλακτοκομικών, λαδιού, ζυμαρικών, ρυζιού κ.ο.κ.)
  3. Προσφορά των αγροτών στο Κράτος του 0,5% της παραγωγής τους, το οποίο θα πηγαίνει στις επιταγμένες μονάδες και από εκεί θα παρασκευάζονται είδη πρώτης (διατροφικής) ανάγκης (γάλα για παιδιά και ενήλικες, γιαούρτη, τυρί, ζυμαρικά, ρύζι, άρτος κ.α.) τα οποία θα διανείμονται από Κρατικά ελεγχόμενα κέντρα που θα στελεχωθούν από ήδη συμβασιούχους του Δημοσίου, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ανύπαντρες μητέρες, αστέγους -βλ. σχετικό πρόγραμμα για αστέγους- και χρήστες ναρκωτικών, μακροχρόνια ανέργους κ.ο.κ.)
  4. Αποδεκατισμό (εισφορά στο Κράτος του 10%) του μισθού των βουλευτών, προκειμένου να στηριχτεί το Ταμείο Αρωγής Ευπαθών Ομάδων, στο οποίο θα ζητηθεί και η συνδρομή των Τραπεζών και των επιχειρηματίων. (θα υπάρξουν ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις που θα συνδράμουν είτε οικονομικά είτε με προϊόντα)
  5. Αποκέντρωση και προσφορά προνομίων για νέους αγρότες.
  6. Επαναλειτουργία του εργαστασίου μετάξης στο Σουφλί Έβρου και επιδότηση παραγωγής και εκτροφής μεταξοσκωλήκων. Η επιδότηση θα προέρχεται από την ήδη υπάρχουσα αρωγή, δεδομένου ότι τα χρήματα του ταμείου θα κρατούνται για τις επιδοτήσεις – αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές και με επίσης δεδομένο ότι οι επιδοτήσεις που μέχρι τώρα δίνονταν στους αγρότες, θα συμψηφιστούν από τις ελαφρύνσεις σε καύσιμα και αγορά σπόρων ή άλλων πρώτων υλικών. Εξετάζεται το αν είναι εφικτό η πλήρης παύση του ΦΠΑ στην αγορά των πρώτων υλών (σπόροι, λίπασμα, ζιζανιοκτόνα κ.ο.κ.) στους αγρότες που θα συμμετέχουν στο Κοινωνικό πρόγραμμα της ΕΛ.ΠΟΛ.
  7. Αναβάθμιση των Κέντρων Υποδοχής και Στήριξης ανύπαντρων μητέρων και δημιουργία θέσεων εργασίας σε αυτά από τις ίδιες τις τροφίμους.
  8. Με δεδομένο ότι ήδη οι πολύτεκνες οικογένειες λαμβάνουν ήδη τρόφιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Κρατικές προσφορές θα δίδονται  σε άπορους, μονογονεϊκές οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων, ΑΜΕΑ χαμηλών εισοδημάτων, αστέγους, απόρους χρήστες ναρκωτικών.
Αυτά είναι μέρος ΜΟΝΟ όσων έχει βάλει στο πρόγραμμά της η ΕΛ.ΠΟΛ. Υπάρχει ολόκληρο σχέδιο για κάθε ΑΜΕΑ και κάθε εργατική τάξη. Πρωταρχικός στόχος, η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλομισθωτών. Τα παραπάνω σχέδια θα τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπό την ΑΜΕΣΗ επίβλεψη του Κράτους.Στο σχέδιο προβλέπεται ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της γραφειοκρατείας με online συστήματα για άμεση επιχορήγηση.
Η ΕΛ.ΠΟΛ., παραμένοντας πιστή στο σύνθημά : «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ!» αναπτύσσει πρωτοποριακό σχεδιασμό δράσης και ανακούφισης του Ελληνικού Λαού. Ακολουθεί πιστά την πολιτική της με Δίκαιο κι Ατσάλι σε όλους τους τομείς. Προχωράει σε ριζοσπαστικές αλλαγές σε όλα τα μέτωπα και προτείνει λύσεις από τους Έλληνες για τους Έλληνες. Η αποκοπή του «ομφάλιου λώρου» από τα ξένα ανθελληνικά κέντρα ελέγχου, είναι επιτακτική ανάγκη. Κουμάντο στο σπίτι μας, θα κάνουμε ΕΜΕΙΣ. Ο πολιτισμός ξεκίνησε από την Ελλάδα και στην Ελλάδα θα παραμείνει. Η ανθρωπιά και το φιλότιμο είναι Ελληνικά προνόμια και ως τέτοια πρέπει να παραμείνουν.
Facebook Comments