ΠΕΡΙ… ΧΡΕΟΥΣ!!!

ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ”

Έλληνιδες, Έλληνες

Την ώρα που η Ευρώπη αναζητά λύσεις για την οικονομική κρίση, η πατρίδα μας βρίσκεται στη πιο δύσκολη περίοδο της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής κατάστασης που βιώνουν όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΕΣ από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα.

Αυτήν την ώρα είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη η δημιουργία μιας νέας δύναμης στο πολιτικό τοπίο της χώρας. Μία νέα δύναμη απαλλαγμένη από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και αναγκασμένη να φέρει εις πέρας όλες τις δυσκολίες που έχουν προκύψει από τα λάθη ενός πολιτικού συστήματος που εξακολουθεί να μην ασκεί πραγματική πολιτική. Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται τα πράγματα βάζει την Ελλάδα στο περιθώριο.

Οι αλλαγές που θέλει να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, στη δομή και τη λειτουργία του κράτους μπορεί να είναι σε σωστό δρόμο. Δεν θα επιτύχουν όμως όταν οι δυσκολίες έχουν να κάνουν με την πλειοψηφία της κοινωνίας. Ο περισσότερος κόσμος βιώνει σαν να έχει εισβάλλει ένας κλέφτης μέσα στο σπίτι του και οι κόποι για τον κάθε πολίτη έχουν γίνει τιμωρία επειδή το κράτος οχυρώθηκε πίσω από λόγια ψεύτικα μεγάλα.

Με ψέματα, μικροπολιτικές και ομάδες συμφερόντων, οι πολλοί δηλαδή ο λαός βρέθηκε να είναι το θύμα ενός πολιτικού συστήματος που δεν έχει ελπίδα, δεν έχει όραμα και δεν σέβεται την ιστορία. Και όποιος δεν σέβεται την ιστορία του δεν έχει μέλλον.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με όρους μονοκομματικής δημοκρατίας επέβαλλε στο λαό την τιμωρία επέβαλλε ένα μνημόνιο, χωρίς να σκεφτεί το μέλλον των Ελλήνων, χωρίς καν να εξετάσει τους όρους και το κυριότερο χωρίς να τιμωρήσει τους υπεύθυνους που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Και πώς να το κάνει, αφού σε αυτό το χείλος του γκρεμού η χώρα βρέθηκε από τα επαναλαμβανόμενα λάθη τους και από τις υπόγειες διαδρομές ανάμεσα στα μεγάλα συμφέροντα και τους τυχόν εμπλεκόμενους πολιτικούς.

Κανείς δεν είδε, κανείς δεν άκουσε και κανένας δεν τιμωρήθηκε για τις ασέλγειες πάνω στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Όλοι οι πολίτες έγιναν θύματα των λαμογιών της εξουσίας, τους άδειασαν μία με το Χρηματιστήριο και στη συνέχεια τους έδωσαν τη χαριστική βολή με το άδειασμα των χρημάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία. Η μισή Ελλάδα αγοράστηκε από την SIEMENS και η άλλη μισή βρέθηκε να χρωστάει στις τράπεζες. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του 1981 αφού διόγκωσε το κράτος στην πρώτη δεκαετία του ’80 και τακτοποίησε τους δικούς του παρέδωσε την εξουσία στη Νέα Δημοκρατία και εκεί που όλοι περιμέναμε την επανίδρυση του κράτους είδαμε τα λαμόγια να πέφτουν στο μέλι χωρίς δισταγμό και όρια. Αφού είδαμε να χτυπάνε τα τιμημένα γηρατειά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, είδαμε να σκάνε τα λάστιχα των αγροτών στις Εθνικές οδούς φτάσαμε στο γεγονός να μπαίνει στη φυλακή μία συμβασιούχος επειδή εκείνη δεν ενέδωσε στα κελεύσματα της εξουσίας. Και τώρα φτάσαμε να μιλάμε για τεμπέληδες στο δημόσιο, για κλέφτες πολίτες που δεν πλήρωναν τους φόρους τους και για επιχειρηματίες που δεν κατέβαλλαν τις εισφορές των εργαζομένων τους. Δεν μπορεί για όλα αυτά να φταίνε οι Έλληνες πολίτες και οι πολιτικοί να κρύβονται πίσω από εξεταστικές μαϊμού. Δεν μπορεί να μπήκε το κράτος μέσα και οι υπηρέτες της εξουσίας να τα έχουν όλα και να ξεχνούν τις χάρες που έκαναν στο βωμό μίας ψήφου. Τις αμέτρητες κλήσεις δεν τις έσβησε ο πολίτης, τα αμέτρητα ραβασάκια για διορισμούς δεν τα έκανε μόνος του ο πολίτης και εντέλει σε αυτό το πάρτι του «μαζί τα φάγαμε» δεν ήταν παρόντες όλοι οι Έλληνες.

Λίγους μήνες πίσω, την 5η Μαΐου του 2010 η χώρα μας παραδόθηκε άνευ όρων σε ξένα συμφέροντα, στο βωμό μιας χρεοκοπίας στην οποία πέρα από την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων Πολιτών διακυβεύονται ο Εθνικός πλούτος και η εδαφική μας ακεραιότητα.

Αποφασίζουμε λοιπόν και σύμφωνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος να προχωρήσουμε στην ίδρυση του κόμματος «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ή ΕΛ.ΠΟΛ. ακριβώς επειδή η άρνηση μας να δεχτούμε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση για τη σωτηρία της πατρίδας μας αναγκάζει να επιστρατεύσουμε τον πατριωτισμό που επικαλείται το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος.

Η άρνηση μας για την τακτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και σε συνδυασμό  μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής που απλώς είναι χειροκροτητές ή αποδέκτες πολιτικών αποτελεσμάτων, είναι οριστική γιατί οδηγούν τους Έλληνες πολίτες να αποδεχθούν ότι δεν υπάρχει  άλλος δρόμος. ΟΧΙ κύριοι της εξουσίας υπάρχουν λύσεις, υπάρχει άλλος δρόμος.

Ο δρόμος βέβαια είναι ανηφορικός, έχει πολλές παγίδες και οι ξένες δυνάμεις θα περιμένουν να ζητήσουμε πάλι την όποια βοήθεια τους. Για να τη ζητήσουμε όμως θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια νέα πολιτική, με νέο όραμα με νέες αναπτυξιακές δομές και να αλλάξουμε όλα όσα μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού.

Λίγους μήνες πριν ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών έδωσε την απάντηση του στις κάλπες με την μεγάλη αποχή. Τα κόμματα προχώρησαν σε αναλύσεις, είδαν το πρόβλημα αλλά το αφήνουν παρακαταθήκη για τον επόμενο αρχηγό τους. Μας είπαν ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία μας αλλά για ποια δημοκρατία μιλάμε; Για εκείνη την δημοκρατία των άδειων ταμείων, την δημοκρατία του παρασιτικού συνδικαλισμού και τη δημοκρατίας της σιωπής όπου οι βουλευτές δεν έχουν το δικαίωμα να καταψηφίσουν ένα νομοσχέδιο;

Για ποια λοιπόν δημοκρατία όταν όλοι οι τομείς της παραγωγής στη πατρίδα μας έχουν παραδοθεί στις επιταγές και τις συμφωνίες των κομμάτων που κυβέρνησαν και συναίνεσαν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη ψήφο των πολιτών αλλά χωρίς τους πολίτες.

Δημιουργούμε σήμερα έναν νέο πολιτικό σχηματισμό, το κόμμα «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» σεβόμενοι τον ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ τον οποίο θέλουμε στο ίδιο τραπέζι διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων της  κοινωνίας.

Δεν νοείται κυβερνήτης ενός τόπου να αγνοεί τις αρχές, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου του. Βρισκόμαστε σε μία γωνιά του πλανήτη όπου οι προκάτοχοι μας μεγαλούργησαν έδωσαν τα φώτα τους σε όλη την ανθρωπότητα και αντί να απαιτούμε από όλη τη υφήλιο τον σεβασμό της, με τις αγκυλώσεις μας χρεοκοπήσαμε σε όλα. Σε ένα όμως μόνο δεν χρεοκοπεί ο άνθρωπος «στη δύναμη του να αλλάζει τον ρου της ιστορίας».

Αυτόν λοιπόν θέλουμε να αλλάξουμε, δημιουργούμε το κόμμα «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» για να χτίσουμε τη ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ  αυτή που ονειρεύονται οι «αγορές» και οι «οίκοι αξιολόγησης». ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ χωρίς την ΘΡΑΚΗ, χωρίς τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, μία ΕΛΛΑΔΑ με μισθούς να φτάνουν στο μέλλον αισίως τα πεντακόσια ευρώ, μία ΕΛΛΑΔΑ με πεθαμένη την περιφέρεια, μία ΕΛΛΑΔΑ  όπου ο ανήμπορος πολίτης δεν θα έχει ούτε τα φάρμακα του να πάρει, μία ΕΛΛΑΔΑ όπου οι δρόμοι των πόλεων θα είναι γεμάτοι τραστ και πολυεθνικές και η καλημέρα θα είναι μία άγνωστη λέξη στο λεξιλόγιο μας.

Με τη διακήρυξη της η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» παραδίδει άμεσα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ και το καταστατικό της προς έγκριση και ζητά με ευθύνη όλων των Ελλήνων πολιτών να βάλουν τέρμα στο κατήφορο της πατρίδας μας.

Χρηματοδότες αυτής της μεγάλης προσπάθειας είναι οι Έλληνες Πολίτες. Όλοι μαζί μπορούμε, όταν ήμασταν ενωμένοι σαν λαός κάναμε κατορθώματα γιατί όχι να μην το κάνουμε και τώρα.

Από το καταστατικό μας και την διακήρυξη μας γίνεται σαφές ότι όλοι Έλληνες έχουν θέση στο κόμμα αυτό και προτεραιότητα μας είναι οι ευπαθής ομάδες των ανέργων πολιτών, των συμβασιούχων που χωρίς να το θέλουν βρέθηκαν σε μία άνευ προηγουμένου «ιδιότυπη ομηρία» και με τα τιμημένα ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ όπου το κάθε κόμμα έκανε και εκεί πελατειακή πολιτική.

Δεν θα αναλύσουμε στη διακήρυξη μας, όλες τις πτυχές της πολιτικής ζωής, θα τολμήσουμε όμως να δώσουμε ένα Κυβερνητικό πρόγραμμα γιατί στη Δημοκρατία κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείσει κανέναν. Δεν είμαστε λαϊκιστές, ούτε ερχόμαστε να τιμωρήσουμε κανέναν. Ερχόμαστε όμως να αποκαταστήσουμε την κοινωνική αδικία, να δώσουμε ελπίδα σε όλους όσους αναζητούν κοινωνική αλληλεγγύη και να τονώσουμε τον Εθνικό μας πλούτο.

Σε αυτή την προσπάθεια, όλοι έχουμε θέση, σε όλους  υπάρχει ρόλος και αν ο Ελληνικός λαός αποδεχθεί τη διακήρυξη μας και το καταστατικό μας τότε η ελπίδα που φέρει το περιστέρι στο έμβλημα του κόμματος μας θα φέρει και την πραγματική δημοκρατία.

Στις άμεσες προτεραιότητες μας, εάν οι Έλληνες πολίτες στηρίξουν την πολιτική μας είναι η προετοιμασία για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το ΜΝΗΜΟΝΙΟ με το ερώτημα, ΈΝΑ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ.

Στις αμέσως επόμενες προτεραιότητες είναι η δημιουργία μίας ολιγομελούς Κυβέρνησης στην οποία θέση έχουν εκείνα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με το αντικείμενο από την προσωπική τους εργασία.
      
ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Υπουργοί της Κυβέρνησης θα οριστούν άτομα που έχουν βραβευτεί από την Ακαδημία των Αθηνών ή από άλλους διεθνής οργανισμούς. Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα τοποθετηθεί Ανώτατος Δικαστικός Λειτουργός με πρωταρχικό σκοπό να αποκατασταθεί η ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης σε πράξεις και όχι σε υποσχέσεις. Στο υπουργείο Άμυνας θα έχουν σχέση οι στρατιωτικοί παράγοντες της χώρας με πρωτεύοντα ρόλο την αλλαγή τακτικής στα σώματα στρατού και την αποκατάσταση της Εθνικής μας υπερηφάνειας. Σε όλα τα υπουργεία, υπουργοί θα τοποθετηθούν όσοι σχετίζονται με το αντικείμενο του Υπουργείου. Επανέρχεται το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης με πρωταρχικό ρόλο την προστασία αυτών των δύο περιφερειών από τους κινδύνους που εγκυμονούν οι διεθνείς ισορροπίες στα Βαλκάνια.  
            ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΜΕ ΝΟΜΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΙΓΟΥΝ ΑΛΛΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης θα κληθεί να εφαρμόσει προγράμματα δημιουργώντας έσοδα από αναπτυξιακά προγράμματα δίνοντας προτεραιότητα στον Τουρισμό και στην πολιτική επαναπατρισμού κεφαλαίων Ελλήνων του εξωτερικού με προγραμματισμένες φοροαπαλλαγές.

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

ΟΣΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΕΤΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

ΜΕ ΝΟΜΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΙΣΦΟΡΑ Ε.Ρ.Τ. ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ. (Εθελούσια προσφορά)

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ. ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ Φ. Ε. ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΝΟΜΟ ΘΑ ΘΕΣΠΙΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ Η ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΑΝΕΡΓΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ.

ΜΕ ΝΟΜΟ ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ Η ΝΕΑ  ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ.

ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.

ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΘΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΧΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ  ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ SIEMENS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ.

ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ  ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΘΙΓΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΜΠΟΝΟΥΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.
ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ. Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΑ  ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ.

ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΘΕΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ  ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ  ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΏΡΑ ΜΑΣ.  

ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΥΤΕ Η ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΗ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ.

ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ. ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ  ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΙΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ  ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

ΜΕ ΝΟΜΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΡΟΛΟ Ο «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΘΑ  ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Μ. Μ. Ε. ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ.

Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ  ΜΗΝ ΘΙΧΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Σε όλα τα θέματα που προκύπτουν σκοπός της ιδρύσεως του κόμματος «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» είναι ο ανοιχτός διάλογος με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και η συμμετοχή και συνδιαμόρφωση της νέας αναπτυξιακής πορείας της ΕΛΛΑΔΑΣ με όλους τους κλάδους θεωρείται ως προϋπόθεση της λειτουργίας του κράτους.

Η ιδεολογία του κόμματος όπως προκύπτει και από το καταστατικό ιδρύσεως του κόμματος «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ και ως εκ τούτου με την παρούσα διακήρυξη ορίζεται ως ότι προτεραιότητα της πολιτικής μας είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ειδικότερα ο ΕΛΛΗΝΑΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ. Με τον όρο πλουραλισμό νοούμε ότι στη πορεία για την ανάπτυξη της χώρας φωνή έχουν όλοι οι πολίτες. Οι πολλές απόψεις ακόμη και αυτές που έρχονται σε αντίθεση με τη διακήρυξη έχουν θέση στην κοινωνία. ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΥΣΗ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ, ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ – ΚΟΜΜΑ. ΟΙ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ «ΠΡΑΣΙΝΑ» ΚΑΙ «ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ» ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ. Η ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. 

Και όταν μιλάμε για αποτυχία του συστήματος, δεν νοούμε ότι όλα έγιναν λάθος. Τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα όλα αυτά τα χρόνια πράγματι έκαναν έργο. Οι παραλήψεις, η κακοδιοίκηση και η ατιμωρησία είναι αυτό που μας οδηγεί στη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Οδηγούμαστε εκεί γιατί υπάρχουν πολιτικοί που βρίσκονται ακόμη σε αυτά τα κόμματα και οι ίδιοι ομιλούν για το τέλος της μεταπολίτευσης. Στον άλλο δρόμο δεν νοείται να ψάχνουν οι Έλληνες πολίτες τα δεκάδες δις ευρώ που λεηλατήθηκαν από τους ταγούς της εξουσίας και από παρέες ολίγων επειδή τηρούν την κομματική γραμμή και είναι αρεστοί στον εκάστοτε πρόεδρο του κόμματος.  

Οι δικαστικοί λειτουργοί θα πρέπει να είναι αυστηροί σε θέματα φοροδιαφυγής και πάσης φύσεως οικονομικές ατασθαλίες. Οι αποφάσεις τους πρέπει να είναι γρήγορες απαιτητές από την πολιτεία και όχι να κάνουν το «ταξίδι του «Οδυσσέα» μέχρι να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη. Το κράτος πρέπει να είναι έτοιμο να δημεύσει την περιουσία όλων όσων δεν το σέβονται με τέτοιες πράξεις.
Στο νέο μοντέλο εξουσίας που προτείνει η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» δεσμεύεται ότι δεν θα πειράξει τα «κλειστά» επαγγέλματα μέχρι να καταλάβουν οι πολιτικοί ότι αυτό που πράττουν είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα μόνο για αυτούς και την παρέα τους. Όλοι έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν πολιτική και να διοικήσουν τη χώρα.

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ Ή 14ος και 15ος ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

Στο νέο μοντέλο εξουσίας η ΕΛ.ΠΟΛ. δεσμεύεται ότι εάν χρειαστεί να συνεργαστεί με κάποιο άλλο κόμμα ή πολιτικούς που δεν έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, θα το πράξει μόνο για το καλό της πατρίδας και την ευημερία του ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΔΕΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ. ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΕΝΟΣ «ΚΟΙΝΟΥ ΘΝΗΤΟΥ». ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΔΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΠΟΛ., ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΚΤΑΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ,  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ Η. Π. Α. ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ 

Facebook Comments